jueves, 24 de marzo de 2011

Entrenament oficial 26.3. 2011
El lloc de la trobada del primer entrenament és l'ermita de Bon Repós.
Quedem allí a les 13. Si algú vol trucar-me per encontrar el lloc +34 600 00 71 06

Des de Coll de Comiols cal girar a l'esquerra i conduir 2.5 kms per L-911 fins que es veu una fita que indica que cal girar lleugerament a l'esquerra.


Ver mapa más grande


El segon entrenament està 2 kms. des de Figuerola d´Orcau cap a Basturs. Allí comencem a les 17.Ver mapa más grande

Els entrenaments:

Primer entrenament és 5 kms. en un terreny on hi ha vessants llisos sense molt detall. El terreny està bé per practicar a mantenir el nivell, és a dir mantenir-se en una certa corba i també per practicar rumb.

Consells per a entrenament:
Abans de sortir del control cap al proper cal mirar si s'ha de pujar o baixar en el vessant o mantenir el nivell. Normalment un orientador pot calcular fins a 3 corbes pujades o baixades amb confiança però després l'error en l'estimació creix a ser massa gran. Això he notat jo.

Aquí tenim un tram de l'entrenament: primer tàlveg, segon tàlveg i cal mantenir el nivell de la sortida.Les corbes de nivell són de 5 metres sencers (complets) que vol dir que de vegades penses que ja t'has pujat o baixat suficient però encara queda per arribar al control.

El segon entrenament "el model". 4 kms.
En les carreres internacionals per exemple WRE, Mundial sempre hi ha un "model event". Això és perquè la carrera seria una mica més just per a tothom. Amb el "model event" tots els corredors poden mirar l'estil del cartógraf, com està el terreny i normalment els controls també haurien d'estar amagats en mateixa manera en el "model" que en la carrera. També en el "model" hi ha una replica de la sortida amb tots els seus detalls. És molt recomanat que el "model" estigui en una part del mapa de la carrera. En el nostre "model" solament complim dos criteris: 1: el cartógraf és parcialment el mateix que en la carrera i 2. el terreny és una cantonada del mapa que no s'usa en la carrera. Una part del mapa és des de 1997 però em sembla que no hi ha problema,ho he comprovat des de ortofoto.

No hay comentarios: